Structura site-ului |  Despre Noi |  Abonare  |  rss feed Ro |  Ru |  En |  Ge |  Fr
 
 PAGINA PRINCIPALA STIRI TURISM SEJURURI STRAINATATE HOTELURI IN MOLDOVA TURURI PRIN MOLDOVA TURISM DE AFACERI SI DESERVIRE CORPORATIVA CONTACTE BILETE DE AVION


  PRIMA PAGINA :: SEJURURI STRAINATATE :: TARILE EXOTICE :: Thailanda

Thailanda

Promotii si oferte speciale - "Odihna in Thailanda"


Oferte si promotii curente pentru odihna de iarna in Thailanda 

Urmariti site-ul nostru pentru a afla printre primii despre promotiile si ofertele speciale pentru odihna in Thailanda, la craciun si la revelion, pentru excursii, SPA etc.
 


Capitala: Bankok.
Ora: ora Chişinău plus 5 ore.
Zilele de sărbătoare şi ne-lucrătoare: 1 ianuarie — Anul nou. Sfârşitul lunii ianuarie – începutul lunii februarie - Anul Nou Chinezesc, care se sărbătoreşte trei zile, 6 - aprilie Ziua Guvernării Dinastiei, 12-14 aprilie – Anul Nou Tailandez, 5 mai -  Ziua  încoronării regelui Pumipon Aduliadet, 7 mai - Sărbătoarea primei brazde, 10 mai, 12 august - Ziua de naştere a reginei, 23 octombrie - ziua comemorării regelui Rama V, 5 decembrie – ziua de naştere a regelui, 10 decembrie – ziua constituţiei, 31 decembrie – ajunul Anului Nou, în februarie, mai, iulie şi noiembrie -  zilele lunii pline.
Trăsături caracteristice naţionale: Tailandezii sunt prietenoşi, echilibraţi, ospitalieri. Tailanda uneori este numită „Ţara zâmbetului”. Această stare reflectă sloganul tailandezilor – „sanuk", adică primeşte bucurie, trăieşte cu plăcere. Cu tailandezii trebuie să vorbiţi gingaş, cu voce pătrunzătoare. Intrând în casa unui tailandez este primit să scoţi încălţămintea. Pentru negocieri şi întâlniri de afaceri sunt necesare cărţi de vizită. Tailandezii resping baterea pe spate, pe umăr, dar mai ales îmbrăţişările prieteneşti. Partea de jos a corpului este considerată de dispreţ, atingerea piciorului altcuiva îl jigneşte pe tailandez. La salutare şi rămas bun gestul de strângere a mânii este înlocuit cu strângerea palmelor pe piept. Este inacceptabil să stai cu picioarele încrucişate.
Atenţie!
Lipsa de respect pentru sentimentele religioase ale tailandezilor, este pedepsită prin lege. Nu este permis să urcaţi urcat pe statuia lui Budda, nu trebuie să atingeţi cu mâna capul tailandezilor, nu trebuie să atingeţi cu mâna călugări budişti, când intraţi într-un templu trebuie să vă descălţaţi, nu este recomandat să faceţi scandal sau să ridicaţi vocea clarificând aspecte de controversă.
Geografia: Stat în sud-estul Asiei. În nord şi vest are hotare cu Birma (Myannmar), în partea de nord-est - cu Laos, în partea de sud-est – cu Cambogia, la sud - cu Malaiezia, în sud-vest - cu Birma. În sud-est, este mărginită de Golful Siam, la sud-vest - Marea Andaman. Suprafaţa totală este de cca. 513115 km. pătraţi. Tailanda se află în peninsula Indochina, şi doar partea extremă sudică a ţării se află pe peninsula Malaieză. Pe teritoriul ţării se întind numeroase lanţuri muntoase, îndeosebi în nordul şi vestul ţării. Cel mai înalt punct din Tailanda este muntele Doi-Intanon (2595 m), în munţii de la hotarul de vest. Un sistem larg de munţi este situat în peninsula Malaieză, şi anume munţii Hao-Luang (1786 m) şi munţii Doi-Pia-Fai (1270).
Regiunea de nord şi de est al acestui sistem muntos o ocupă podişul Khorat. Podişul cuprinde aproximativ o treime din teritoriu. În apropiere se află valea râului Mekong. Între nordul şi vestul munţilor masivi se găseşte valea principalului râu din Tailanda – Ciao-Praea.
Clima: Tailanda este situată în zona cu climă tropicală şi anul este convenţional împărţit în trei perioade mari: vara – din martie – cel mai ploios anotimp (cu un număr mare de zile însorite), din iunie până în septembrie, şi sezonul rece - din octombrie până în februarie. Cele mai bune luni în Tailanda sunt octombrie-aprilie.
Populaţia: Populaţia (conform estimării din 1995) este de aproximativ 58256000 oameni. În principalele oraşe: Bankok (5562000), Changmai (170000 persoane), Songkhla (81000 persoane), Nakhonsithammarat (79500 de persoane). Densitatea medie a populaţiei este de aproximativ 114 de oameni pe kmp. Grupuri etnice: tailandezi – 75%, chinezi - 14%, malaiezi, khmeri, vietnamezi. Durata medie a vieţii (în 1992): 67 de ani - bărbaţii, 71 de ani – femeile. Rata natalităţii (la 1000 persoane) - 20. Rata mortalităţii (la 1000 persoane) - 7.
Limba: Limba oficială - tailandeză. De asemenea este utilizată chineza, engleza, malaieza.
Religia: budişti - 95%, musulmani - 4%, creştini, hinduşi.
Moneda: unitatea de monedă în Tailanda este – batul. Un bat se împarte în 100 satang. Există monede din aliaj galben egale cu 25 şi 50 satang, monede de nichel cu valoare nominală de 1, 2, 5 baţi, moneda bimetalică în valoare de 10 baţi. Bancnotele sunt emise în valoare de 10 bat (maro), 20 bat (verde), 50 bat (albastru), 100 bat (roşu), 500 bat (violet) şi 1000 bat (gri). Introducerea în ţară a valutei străine nu este limitată (declaraţie se completează pentru sume mai mari de 10 mii dolari), pentru valută naţională - nu mai mult de 2 mii de bat. Scoaterea din ţară a valutei introduse în ţară este nelimitată, referitor la valută naţională – nu poate fi scoasă o sumă mai mare de 500 bat.
Schimb valutar: În Tailanda plăţi se fac doar în monedă locală. Cea mai bună rată de schimb valutar o oferă băncile, în Bankok rata este mult mai favorabilă decât în alte oraşe. Băncile în timpul săptămânii sunt deschise între 8.30 şi 15.30. De asemenea există o reţea de schimb valutar cu semnul «EXCHANGE», care sunt deschise de la orele 8.30 până la 20.00. Ser ecomandă să schimbaţi valută străină în cecuri de călătorie decât bat în numerar. În aeroport rata de schimb este nefavorabilă. Aici, dacă este necesar, puteţi schimba sume minime. În Tailanda funcţionează poliţie pentru turişti. În cazul în care un turist se simte jignit pe nedrept, înşelat, el poate cere ajutor.
Reguli vamale: Sunt obligatorii pentru toţi, chiar şi pentru diplomaţi. Este permisă introducere fără taxe de 200 ţigarete, 1 litru de băuturi alcoolice tari. Este interzisă scoaterea din ţară de: lingouri de aur, imagini cu Budda (cu excepţia medalioanelor), pietre preţioase, bijuterii din platină, timbre, anticariat. Persoanele ce introduc droguri în ţară, sunt condamnate la moarte!
Transportul: Tailanda are o vastă reţea de autocare interurbane. Acest mijloc de transport este relativ ieftin. Trenurile de călători se mişcă încet, dar mica viteza se compensează prin faptul că în acest mod se poate admira şi privi această ţară frumoasă. Pentru deplasările pe distanţe lungi sunt recomandate trenurile de călători a rutelor nocturne. Pe drumuri traficul este haotic, conducătorii auto nu respectă regulile de circulaţie. Nu se recomandă să conduceţi automobilul de sine stătător, este mai bine să închiriaţi o maşină cu şofer. Transportul public este ieftin, dar autostopul nu a căpătat amploare.
Electricitate: 220 V, 50 Hz.
Magazine: Magazinele sunt deschise de la orele 8.00 până la 20.00. La piaţă puteţi cumpăra alimente şi bunuri industriale la cele mai mici preţuri. Aici este plăcut să te târguieşti. Europenii aduc din Tailanda, mătase tailandeză, ţesături din bumbac, bijuterii din aur, safire, rubine, diamante, precum şi produse din piele de crocodil. Bijuterii făcute din pietre semi-preţioase puteţi cumpăra la un preţ scăzut în oraşul Chonthaburii. În cazul în care achiziţiile sunt plătite cu card de credit, atunci se adaugă o marjă de 3-5% din valoarea bunurilor. În Tailanda, există un sistem de magazine mici „Seven-Eleven”. Ele lucrează 24 ore în fiecare zi şi de sărbători.
Bucătăria şi băuturile naţionale: Asupra bucatăriei tailandeze au influenţat în mare parte doi factori - clima şi cultura, deşi un rol important l-a avut şi istoria aceste ţări, emigraţia, invazia. O influenţă mare au avut-o China, Birma şi Cambogia. Clima favorabilă permite să se adune recolte de două sau chiar trei ori pe an iar verdeaţă de orice fel creşte tot anul. Probabil, anume datorită abundenţei locale se poate explica fenomenul, de lipsă în limba tailandeză a noţiunii de „foame”. Şi faptul că religia, practicată de toţi tailandezii este budismul, practic nu există restricţii în alimentaţie. Tailandezii utilizează în bucătăria lor toate tipurile de carne, cantităţi mari de peşti, precum şi multe legume şi fructe. Tailandezii apreciază foarte mult valoarea tradiţiilor şi culturii naţionale. Ei se mândresc cu bucătăria lor naţională, şi iubesc să servească oaspeţii. Pe străzile şi canalele din oraşe sunt plasturi şi vagoane, biciclete mici şi bărci din care se comercializează  o varietate de snack-uri. În Tailanda se iubeşte mult celebrarea diferitor evenimente şi sărbători. În timpul festivalurilor zgomotoase şi energice numaidecât se servesc bucatele tradiţionale pregătite cu grijă în semn de respect al tradiţiilor şi obiceiurilor lor. Oaspeţii sunt serviţi în continuu cu tăvi de aperitive, bucate cu fructe exotice şi bere sau whisky local. Pe masă se pun toate bucatele odată, pentru ca stăpâna să poate să se relaxeze împreună cu oaspeţii. În bucătăria tailandeză bucatele sunt aranjate cu mândrie, frumos şi luminos. Imagini complicate şi design artistic – sunt o  parte integrantă a bucătăriei tailandeze. Mesele de fiecare zi sunt foarte dependente de vreme, de sezonul de recoltare şi de capriciile anotimpului ploios. Poporul tailandez se atârnă foarte serios faţă de mâncare, selectează doar ingrediente proaspete cu o textură şi gust delicat. Unul din principalele produse este orezul, el se serveşte ca garnitură şi fel de bază, mai este servit şi la desert. Mâncarea unui tailandez obişnuit se numeşte khao, adică orez. Restul – legumele,  peştele,  carnea – tailandezii le numesc „kap khao”, ceea ce înseamnă: „mâncate cu orez.” Nuca de cocos ocupă un loc aproape la fel de important. Bucătăria tailandeză variază în diferite regiuni, în funcţie de produsele disponibile. La dorinţă, bucătarul înlocuieşte orice ingrediente sau condimente, în funcţie de gust, păstrând procedura de bază de preparare. De exemplu, în multe reţete carnea de porc este înlocuită cu pui sau crevete. Dar sunt şi produse care se găsesc la sigur în fiecare casă tailandeză. Acestea sunt nuca de cocos, laimul, orezul, cili, usturoiul, sorg de lămâie (lemon grass), rădăcină de cimbru şi coriandru. În toate bucatele tailandeze se menţine un echilibru, toate gusturile extreme sunt echilibrate armonios în fiecare masă.
Cazare: În principalele staţiuni turistice, aveţi posibilitatea să închiriaţi o casă de oaspeţi sau o vilă.
Sănătate: Risc înalt de îmbolnăvire cu hepatita A. Vaccinarea împotriva hepatitei A este necesară. Se recomandă şi vaccinarea împotriva hepatitei B. Există risc de îmbolnăvire cu malarie şi encefalită japoneză.
Telefoane de urgenţă: Poliţia, departamentul pentru turişti: (062) 221-06, 221-10 şi 16-99; salvarea: (062) 281-15-44, 281-11-99.
Or. Bankok se construia conform unui plan în timpul regelui Rama V, la sfârşitul sec. XIX - începutul sec. XX. Prin urmare, numai centrul istoric al oraşului, unde marea majoritate a construcţiilor o reprezintă clădiri ridicate înainte de 1932 (anul introduceri monarhiei constituţionale în locul monarhiei absolute). Restul oraşului, cu excepţia raioanelor, construite în ultimii 10-15 ani, reprezintă un haos de zgîrîie-nori, şi cartiere uriaşe de construcţii rezidenţiale cu două-trei etaje. Străzile sunt destul de largi, dar mai mult de 70% din trasee urbane sunt „soi”, - stradelele sunt uneori atât de înguste, încât uneori pare un miracol să treci pe lângă transportul ce vin în întâmpinare.
Sunt mai multe zgîrîie-nori în Bankok decât în New York sau Hongkong. Când priveşti panorama oraşului de la înălţimea etajului 89 al hotelului Baiok-2 (Bayoke-2), una din cele mai înalte clădiri din Asia, nu există o astfel de perspectivă, de la care să nu vezi cel puţin treizeci-patruzeci clădiri înalte. Marea majoritate a acestora au fost construite în perioada dintre anii 1970 şi începutul anilor 1990, perioadă cunoscută ca perioada de bum economic tailandez. Această perioadă a adus mari schimbări nu numai în panorama capitalei, dar şi în componenţa socială a populaţiei, făcând peste noapte mulţi dintre foştii ţărani, ce creşteau orez în raza oraşului sau în suburbii. Vânzând terenurile lor pentru construcţii de zgîrîie-nori, zone de lux sau mai simple „rezidenţiale” de construcţii locative (formate din case de două etaje ce stau lipite între ele), familiile de ţărani şi familiile deţinătorilor urbani de terenuri au devenit într-o clipă clasă medie, care astăzi constituie până la o treime din populaţia de 12 milioane a capitalei. Majoritatea săracilor din Bankok - cartierele sărace şi chiar ghetto-urile, se învecinează liber cu zgîrîie-nori în zonele comerciale şi în apropierea portului - nu locuitori sunt locuitori originari din oraş, ci migranţi din alte regiuni, ce au venit în Bankok pentru a căuta o muncă mai „curată” decât munca de ţăran. Astfel, printre săraci sunt mulţi originari din nordul ţării şi din Isan — partea nord-estică a Tailandei, unde munca ţăranilor este deosebit de grea datorită secetelor şi inundaţiilor frecvente. Cu toate acestea, chiar şi deasupra ghetto-urilor – se vede o pădure de antene TV, aproape în fiecare casă - frigider, în fiecare familie – cel puţin o motocicletă, iar uneori o maşină de mâna a doua sau chiar una nouă. În ultimii ani, chiar şi telefonul mobil nu mai este un simbol al prestigiului - mulţi şoferii de taxi au telefon ca să asigure legătura cu clienţii permanenţi, fiecare moto-curier, fiecare maseză din saloane de masaj de talie medie tot au telefoane mobile. Ne mai vorbind de faptul că şi telefonul mobil şi pagerul împreună cu raţia şi pistolul în husă constituie atribute esenţiale a poliţistului reglator de traficul la orice intersecţie din Bankok.

Din prima impresia Bankok – este un oraş ce nu doarme niciodată. Din a doua – este un oraş unde oamenii dorm pe rând. Un ambuteiajul rutier, de exemplu pe strada Sukhumvit care în fiecare zi se transformă din centru de afaceri activ într-un centru nu mai puţin activ al distracţiilor nocturne, poate fi simţit şi la ora trei de noapte. Acelaşi lucru se întâmplă şi pe strada Silom, unde sunt situate filialele tuturor celor mai mari bănci din lume în vecinătatea zonei renumite pe plan mondial de distracţii de noapte Patpongom.

Pattaya este numită fâşia de plajă de 4 kilometri situată în liniştitul Golf Siam. La nord plaja se termină la Capul Banlamung, la sud -  Capul Pattaya, unde se află cel mai luxos hotel Royal Cliff. Mai departe pe o distanţă de 6 km se întinde o altă plajă - Djomtien. De-a lungul plajei Pattaya se întinde strada Beach Road, paralel cu ea - Pattaya 2 Road, între aceste două drumuri sunt străzi numerotate de la 1 la 16 şi stradele fără numere şi denumiri. În părţi, se află încă trei străzi paralele mari: North Pattaya Road, Central Pattaya Road, South Pattaya Road.

Prin Pattaya este uşor să te deplasezi pe jos, pe distanţe mai lungi puteţi utiliza un picap, care are rol de maxi-taxi, rulând în jurul străzilor principale ale oraşului, sau de taxi obişnuit. Pattaya – „Patpong pe mare” - este vizitat în fiecare an de 2 milioane de turişti, inclusiv tailandezi, în timp ce populaţia din această zonă balneară nu depăşeşte 35 mii de oameni. În partea de nord a Pattaya stau de obicei turiştii bogaţi, deoarece aici se găsesc hotelurile luxoase.

În partea centrală sunt concentrate puncte de comerţ, hoteluri şi case pentru oaspeţi mai ieftine. Partea de sud – este o nebunie totală, un lanţ fără sfârşit de localuri distractive.

Samui

Centru administrativ Nathon. Suprafaţa insulei - 247 kmp, populaţia - 30 mii de oameni. Samui este a doua insulă după mărime din Tailand. Pe toată coasta sunt plaje frumoase, deşi un pic sălbatice. De la sfârşitul anilor 1970, în Samui, se odihnesc doar cupluri bogate şi hippy. Cele mai populare staţiuni balneare de pe insulă sunt - Chavang şi Lamai, situate pe coasta de est. Ele seamănă ca două picături de apă, cu singura diferenţă că în Lamai vă puteţi distra mai ieftin noaptea.

Chavang reprezintă o fâşie de plajă de nisip de 4 km, ce se întinde de la nord la sud acoperită cu palmieri de cocos, ce ajung până la limita apei. Chavang este un orăşel mai modern, dar şi mai scump decât Lamai. Acolo se află restaurante scumpe, iar la intrarea în cluburile de noapte stau automobile, şi nu biciclete fără faruri. Dar totuşi pe insulă nu sunt necesari mulţi bani, deoarece nu ai unde să-i cheltui. Odată cu dezvoltarea industriei turismului şi deschiderea aeroportului se schimbă  foarte rapid şi aspectul insulei şi treptat ea îşi pierde farmecul relativ provincial.

Principala atracţie a insulei - Marele Budda (statuie de 15 metri a lui Budda aşezat în poziţia lotus). El se află pe vârful unui deal pe coasta de nord. Statuia a fost ridicată de localnici în a. 1972 şi reprezintă locul unde oameni vin să-şi exprime respectul faţă de chipul lui Budda şi îi aduc cadouri. Acesta este locul meditaţiilor călugărilor ce locuiesc pe insulă. La poalele statuii se află prăvălii unde se vând suvenire şi amulete.

Este destul de simplu să vezi toată insula, drumul circular de 50 de km este construit lângă mal, oferind acces la toate plajele şi centrul administrativ Nathon. Microbuzele şi moto-taxiurile circulă permanent pe străzile principale, în acelaşi timp puteţi închiriate automobile, maşini de teren şi motociclete în hoteluri mari.

Insula Phuket – cea mai mare insulă din Tailanda are statutul de provincie autonomă. Phuket se află la 892 km de Bankok, puteţi ajunge acolo cu avionul în doar 50 minute. Sunt curse directe de la Hong Kong, Singapore şi Malaiezia. Phuket este legat de continent printr-un baraj, pe care este construită o autostradă.

Coasta de vest a insulei este mărginită de plaje cu nisip alb de corali scăldate de valurile Mării Andaman. Plaja Patong deosebită printr-o infrastructură mai dezvoltată, va cădea pe gustul iubitorilor de vieţii nocturne active şi unui caleidoscop de distracţii. Pentru cei ce preferă o odihnă liniştită şi stabilă este ideală plaja Panva, de unde se deschide o panoramă frumoasă: marea cu o mulţime de insuliţe. Plaja se află la 42 km de la aeroport şi la doar 10 km de la oraş.

Pe  Phuket  sunt multe lucruri ce merită a fi văzute. Insula vă va fermeca cu arhitectura sa veche. Frumuseţea naturii locale se reflectă în jungle neatinse din parcul naţional Khao Phra Thaiu. În afară de el există multe locuri minunate, iar cel mai cunoscut dintre ele este - Laem Phram Then – extrema din sud a insulei de unde puteţi admira apusuri extraordinare deasupra mării.

Impresii de neuitat vă va lăsa şi cunoştinţa cu alte atracţii, printre care - acvariumul din Centrul Biologic de Cercetări Marine, plantaţia marină de perle, unde puteţi vedea cum se cresc perle, şi „satul tailandez” unde de două ori pe zi se organizează prezentări folclorice ce dau posibilitatea de a face cunoştinţă mai apropiată cu cultura din sudul Tailandei.

Cel mai cunoscut sport de pe insulă este – divingul. Ţărmul Mării Andaman cu peisaje frumoase marine şi subacvatice, grupuri de corali şi peşteri – este un loc indispensabil pentru iubitorii de scufundări. Phuket – este un centru de ambarcaţiuni, aici puteţi închiria un iaht, pentru orice perioadă de timp, cu sau fără echipaj. La dispoziţia dumneavoastră sunt bărci, complet echipate pentru pescuit.

O altă posibilitate - călătorie pe canoe de mare prin peşterile de pe insulă, neîntrecută prin splendoarea sa originală. Alte genuri de sport sunt tot atât de variate – începând cu golf până la călărit, curse de maşini la alegere Dvs. şi multe altele.

Insula Chang, sau Ko Chang („Ko” în tailandeză înseamnă insulă), a fost întotdeauna locul preferat pentru localnici. Situată la o distanţă de doar 300 km de Bankok, această insulă de paradis cu păduri sălbatice şi viaţă marină abundentă. Insula Chang este a doua după mărime după insula Phuket precum şi cea mai mare din cele 47 insule, împrăştiate de-a lungul ţărmului provinciei Trat. Suprafaţa muntoasă a insulei seamănă cu silueta unui elefant, de aceea insula a fost numită Ko (Insula), Chang (Elefant).

Istoria insulei conţine pagini de bătălii -  şi anume în momentul de vârf al colonizării Indochinei, anume aici s-au ciocnit flota siameză şi franceză, iar punctul culminat a fost ziua de 17 ianuarie 1921 – când s-a cufundat nava de frunte a flotei siameze „Tonburi”. Pe una dintre plajele continentale de pe Chang a fost construit un muzeu cu expoziţie ce povesteşte despre istoria flotei militare marine a Tailandei. În vârful clădirii muzeului se află statuia prinţului Chiumponski - fondatorul şi liderul flotei tailandeze din momentul luptei decisive din apropierea insulei Chang. Privirea lui se îndreaptă spre insulă, şi în fiecare an, între 17 şi 21 ianuarie, localnicii fac ceremonii lângă monument, punând pe mare coroane în memoria celor care au rămas în adâncuri. Corabia scufundată în regiunea golfului Salak- Pet - a devenit o destinaţie populară pentru iubitorii de scufundări subacvatice.

În partea de nord a insulei este o capelă, construită în stil chinez, intrarea în care este păzită de doi elefanţi imenşi. Când natura arunca musonuri asupra insulei sau o lăsa fără recoltă, localnicii veneau aici pentru a primi protecţie. Folclorul local păstrează legende misterioase despre aceea cum rugăciunile insularilor găseau răspuns.

Muntoasa insulă este acoperită de pădure tropicală şi numeroase specii de faună neatinsă, printre care: maimuţe, cerbi, mistreţi, precum şi mai mult de 70 de specii de păsări ce locuiesc pe poalele muntoase de pe insulă. În 1982, insula Chang şi insulele din jurul său au fost combinate într-un parc naţional marin pentru a păstra maximal natura bogată a acestei regiuni. Vă puteţi relaxa pe plajele cristaline, toată coasta de vest a insulei este acoperită cu nisip alb gingaş. Practic neatins de civilizaţia modernă insula Chang şi-a păstrat farmecul. Localnicii încă mai trăiesc o viaţă liniştită ca în cele mai vechi timpuri, în principal datorită pescuitului, cultivării fructelor şi prelucrării cauciucului. În fiecare zi puteţi vedea bărci ce pleacă la pescuit din sate pescăreşti. Iar noaptea la orizont se aprind lumini pe bărcile, ce se ocupă de calmari.

Mica insulă şi-a primit numele, datorită copacului ce creşte pe ea, scoarţa căruia are proprietăţi de vindecare. Insula Samet se consideră una din cele mai frumoase insule din Tailanda. Ea este membră a rezervaţiei naţionale marine şi este considerată patrimoniu al ţării. În insulă vin cei ce iubesc plaje albe cu un nisip firav şi uşor ca pudra, mare curată, lagune liniştite cu apă străvezie, recife de corali, populate de sute de peşti exotici. Acesta este un paradis pentru iubitorii de scufundări şi înot cu mască. Samet este apreciat şi de cei care doresc să se bucure de linişte şi singurătate, în sânul naturii neatinse. Pe insulă locuiesc multe specii de animale, inclusiv exotice. Acestea sunt păsări pestriţe, fluturi de culori deschise şi maimuţe prietenoase, care doresc să comunice cu turişti.

Pe insulă nu sunt cluburi de noapte şi discoteci. De-a lungul celei mai populare plaje sunt multe restaurante şi baruri. E simplu de ajuns la ele – insula e mică, şi poate fi trecută integral în doar două ore.

Pe insulă sunt situate câteva hotele de prima clasă, unde serviciile şi confortul vor satisface cel mai exigent client.

Aveţi posibilitatea să faceţi o plimbare pe insulă, participa la pescuit de mare adâncime, cerceta recifele de corali şi să faceţi o plimbare cu jeep sau motocicletă. În partea de nord a insulei sunt sate de pescari, mănăstiri şi temple frumoase.

Odihna în această insulă - este odihnă pentru iubitorii adevăraţi de călătorii exotice. Apusurile uimitoare de soare pe malul mării şi şopotul frunzelor de palmieri, briza proaspătă de mare şi nisipul moale vă vor ajuta să vă relaxaţi şi vă vor crea un sentiment de deplină armonie cu natura şi cu sine.

Marea curată azurie ce se întinde după orizont, care aduce valuri spre plajele întinse de nisip, verdeaţa bogată a naturii tropicale ce acoperă dealurile de pe coastă - creează o senzaţie de deplină armonie cu natura. Dacă sunteţi un iubitor adevărat de călătorii exotice şi doriţi să petreceţi câteva zile departe de civilizaţie, trebuie neapărat să mergeţi pe insula Samet.

Staţiunea balneară este situată pe coasta de vest a Golfului Siam, la doar 200 km de Bankok, ceea ce l-a făcut un cunoscut centru turistic. Hua Hin - cea mai veche staţiune balneară marină din Tailanda, care este şi reşedinţa oficială de vară a familiei regale. Staţiunea balneară te cucereşte prin clădirile în stil elegant englez, plaje excelente, numeroase peşteri frumoase din parcul naţional Sam Roi Iot. Turiştilor li se oferă oportunităţi excelente de cazare, scăldat, activităţi sportive acvatice, călărit, pescuit şi joc tenis şi golf. În zilele noastre acest loc este zona de odihnă a leitei din Bankok, pentru că aici se află unul din cele mai mari terenuri de golf din Tailanda. Şi până în ziua de azi familia regală îşi petrece aici o parte din timp o dată pe an. Staţiunea şi-a asigurat clar popularitatea sa atât în rândul turiştilor străini, cât şi între localnici. În ciuda popularităţi sale, Hua Hin nu şi-a pierdut identitatea, acest colorit tailandez. Suplimentar la soare, mare şi nisip aici sunt şi „perle”. De exemplu, piaţa de noapte, care nu a fost construită special pentru turişti, dar aici puteţi găsi mătase şi bumbac minunate, produse de mare uscate şi dulciuri tailandeze delicioase. Hua-Hin – este o staţiune balneară ce impresionează turiştii din prima privire. Plaje imense, cuprinse de grupuri de palmieri, nisip moale alb, mare curată cristalină - o exotică adevărată, ce atrage turişti din toată lumea. Deservirea de nivel înalt, de care pe deplin dispune Hua Hin, se combină uimitor cu romantica naturii. Atmosfera liniştii, seninătăţii, calmului vieţii se simte aici în toate. Principala atracţie din Hua Hin, ce merită atenţie, poate fi considerat Parcul Naţional a celor Trei Sute de Înălţimi. El uimeşte cu o mare diversitate a faunei, forme bizare de munţi de calcar şi păduri pitoreşti, bucură ochii cu frumuseţea naturii neatinse.
Turiştii vor fi bucuraţi cu multiplele excursii realizate în staţiune. Bucurându-vă de un călătorii minunate şi scăldat în mare, vă puteţi odihni în unul din multele restaurante confortabile sau cafenele tailandeze, să încercaţi bucate din produse de mare şi să serviţi un pahar de vin bun. Seara hotelurile oferă programe de divertisment pentru cei ce iubesc viaţa de noapte. Hua Hin oferă fiecăruia o ocazie excelentă să se bucure de frumuseţea şi liniştea naturii împăciuitoare. Dacă aţi obosit de zgomotul şi agitaţia oraşelor mari, veniţi în staţiunea balneară Hua Hin, aici veţi uita că există altceva în afară de acest loc paradiziac.

Unul dintre cele mai exotice locuri de pe coasta Mării Andaman este o staţiune marină Kao Lak, situată în provincia Phang Nga. Kao Lak – este un pământ de mangrove, copaci mereu verzi, nenumărate dealuri acoperite cu jungle şi plaje albe fantastice. Kao Lak – este o staţiune tânără mai liniştită decât Phuket. Ea este înconjurată de trei rezervaţii naturale naţionale şi este foarte populară între fanii de scufundări şi a turism ecologic. Hotelurile construite aici în ultimii câţiva ani, au fost proiectate cu deosebită grijă. Arhitecţii au avut două scopuri: să conserve natura originală şi să creeze condiţiile cât mai confortabile pentru odihnă. Insulele Similan, situate lângă ţărm, pot fi numite „perla” zonei Kao Lak. Ele sunt considerate loc perfect pentru scufundări. Recifele magnifice de corali şi lumea subacvatică bogată – este un vis devenit realitate a iubitorilor de înot subacvatic şi scufundări cu masca. Insulele unde nu sunt hoteluri, sunt renumite pentru dealurile sale pitoreşti şi plaje minunate, şi servesc exclusiv pentru odihnă, savurarea mării şi soarelui. Impresii de neuitat vă va dărui vizita parcului naţional maritim Phang Nga. Fără exagerare acest parc poate fi numit „perla” Tailandului de sud. Minunatele peisaje maritime şi fantasticele insule – sunt un adevărat spectacol magnific.

Insula Yao, cu o populaţie de circa 4 mii de locuitori, este una dintre cele mai mari din arhipelagul din 44 insule, cunoscute ca locul de filmare a filmului James Bond „Omul cu pistolul de aur" (cu Roger Moore în rolul principal, a. 1974.). Yao - este un loc liniştit şi confortabil unde vă puteţi odihni de aglomeraţia urbană bucurându-vă de natură. Marea de smarald, plaje de culoare albă, păduri tropicale. Aici se desfăşoară diferite eco-tururi, în timpul cărora veţi face cunoştinţă cu diversitatea lumii de floră şi faună. 900 de specii de păsări care locuiesc pe insule, formează o diversitate excepţională de natură vie. În plus, marea impresionează cu frumuseţea şi diversitatea recifelor de corali cu o mulţime de locuitori ai lor. Puteţi ajunge pe insulă se poate cu o barcă turistică din Phuket sau cu o barcă privată cu motor. De secole, Yao a fost locuită de etnia Chao Lay, cunoscuţi ca ţigani de mare – grupuri migratoare, ce se ocupă de pescuit şi activităţi marine. Confirmare acestui fapt serveşte culoarea mai întunecată a pieii locuitorilor insulei, care în prezent sunt de origine mixtă, fuzionaţi cu originari din Tailanda, Birmania, Malaiezia, China şi India. Principala sursă de venit a locuitorilor insulei - comerţul cu capturi marine, orez, ulei de palmier şi nuci de cocos. Alegând această insulă pentru izolare şi odihnă, o puteţi vedea în felul cum a fost de-a lungul secolelor, deoarece aici infrastructura turistică nu este încă atât de dezvoltată ca în Phuket sau Krabi.

Krabi - cea mai frumoasă provincie din sudul Tailandei, situată în sud-vestul ţării, aproximativ la 870 km de Bankok pe coasta Mării Andaman - ţara celor 1000 de insule, descoperită de marele Sindbad - un marinar curajos şi aventurier. Pentru ca geografia Krabi să devină înţeleasă imediat, este suficient să adăugăm că insula Phuket până nu demult a fost o parte din provincia Krabi, iar vestitele insule Phi Phi – sunt şi până astăzi parte din Krabi. Provincia Krabi cu un oraş mic pe continent cu acelaşi nume, este renumită prin frumuseţea naturii pure, neatinsă de civilizaţie, plaje de un alb orbitor, apa străvezie a mării şi oportunităţi excelente pentru odihnă activă şi sporturi nautice. Krabi – sunt plajele insulelor albe ca zăpada de corali şi plajele aurii ale ţărmului, apa cristalină – străvezie a oceanului Indian, roci de calcar veşnic verzi, ce se înalţă direct din apă, lumea minunată de recife de corali, grupuri de palmieri înalţi de cocos, ce ajung la linia de ţărm, briza extraordinar de proaspătă a oceanului, plină cu arome de mare şi vapori de iod, ţestoasele marine gigantice, homari uriaşi fără cleşti, milioane de peşti marini de diferite culori, ce se apropie chiar la mal, imagini excepţionale de apus tropical. Krabi – este cel mai tânăr centru al industriei turistice a Regatului Tailanda. În ultimii 2-3 ani ţărmul Krabi şi cele mai cunoscute insule (Phi Phi, Lanta, Turatao, Similan, Lin) au fost acoperite cu o reţea de hoteluri moderne de nivel internaţional, care combină perfect un nivel ridicat de confort modern şi exotica tradiţională tailandeză. Deosebit de important este că marea majoritate a hotelurilor au o conducere scandinavă sau germană şi prin urmare, un nivel înalt de deservire. Krabi – este o staţiune cu adevărat fabuloasă, infrastructura turistică modernă a căruia se combină cu peisajele neatinse ale tropicelor exotice. Aici sunt create toate condiţiile pentru o odihnă de neuitat, plină de excursii captivante şi zile însorite aprinse!

Insulele Phi Phi sunt amplasate la 20 km sud-est de Phuket. Datorită frumuseţii sale incredibile, aceste insule sunt considerate pe locul doi după popularitate după Phuket. Datorită sezonului îndelungat cald şi uscat, aceste insule au devenit locul preferat de vacanţă pentru iubitorii de distracţii active. Aici există toate posibilităţile pentru scufundări. Lumea subacvatică uimeşte cu frumuseţea sa variată: corali coloraţi, peşti exotici - toate acestea fascinează şi oferă impresii de neuitat. De asemenea sunt populare şi alte sporturi acvatice, plimbări pe iahturi, canoe şi bărci. La dispoziţia turiştilor care vizitează insulele Phi Phi, sunt o mulţime de hoteluri ieftine şi bungalow-uri, restaurante, discoteci, şi câteva centre comercial şi SPA. Preţurile aici sunt destul de acceptabile, ceea ce fără îndoială, va bucura iubitorii să facă cumpărături. Alpiniştii vor fi impresionaţi de stâncile cu pereţi înalţi de piatră de var (calcar). Iubitorii de a se bronza găsesc aici plaje retrase, iar iubitorii de scufundări pot explora sub apă o mulţime de peşteri. Una dintre cele două insule ale complexului - insula Phi Phi Don. Pe ea sunt amplasate majoritatea hotelurilor, restaurante exotice, baruri şi pub-uri de ţărm. De-a lungul ţărmurilor permanent circulă bărci-taxiuri tailandeze locale. Cea de-a doua insulă este  - Phi Phi Ley - o insuliţă mică de natură neatinsă cu multe lagune ce nu se văd din mare, labirinturi pitoreşti de munţi stâncoşi, plaje spumante cu apă cristalină şi o lume subacvatică bogată. Insulele Phi Phi sunt parcă create pentru orice om ce visează odihnă retrasă în mijlocul naturii cu mare de o frumuseţe extraordinară.

 

Chang Rai - cea mai nordică provincie din Tailanda, situată la 785 km de Bankok şi la o înălţime de 580 m deasupra nivelului mării. Regiunea dealurilor acoperite şi văilor fertile,  Tailanda de nord reprezintă un contrast magic cu Bankok. Doar o oră de zbor din capitală, şi vă aflaţi într-o lume complet diferită, cu o istorie şi cultură păstrată cu grijă. Tot aici sunt oraşe vechi, constituite cu mult înainte de Bankok, cu peisaje ce îţi taie răsuflarea şi locuri locuite de triburi, care până în prezent îşi păstrează stilul original de viaţă. Chang Rai a fost odată capitala regatului Lanna, cucerit ulterior de Myanmar (Birmania). Abia în 1786 Chang Rai a devenit din nou teritoriul Tailandei şi a fost declarată provincie în timpul guvernării împăratului Ram VI-lea în 1910. În prezent, Chang Rai este cunoscut îndeosebi pentru templele sale budiste, cum ar fi Wat Phra Kaew, Muang Ngam Hill, etc. Chang Rai, situat pe malurile frumoase ale râului Ping, între văile înconjurate de dealuri locale, se află în inima uneia din zonele cele mai frumoase şi pitoreşti din Tailanda. Chang Rai merită o vizită, cel puţin pentru o zi, cu excelente hoteluri, restaurante şi magazine. La câţiva kilometri la nord de oraş se află două vârfuri mari, împădurite - Doi Mae Solongo şi Doi Tung, situate într-un loc frumos deluros. Puteţi ajunge la ele pe drumuri crucişe, ce trec prin văi şi păduri, pentru ca, în cele din urmă se vă bucuraţi de vederi impresionante chiar din vârfuri. În est, se pot vedea râul Mekong şi Laos, iar în vest - dealurile Mayan Mi. Chang Rai este situat în apropierea imediată a „Triunghiului de aur”, unde confluenţa râurilor Mekong şi Ruak formează graniţa naturală între Tailanda, Birmania şi Laos. Chang Rai este o relicvă autentică a zilelor noastre. Aici vă puteţi plimba prin munţi, vedea începutul civilizaţiei tailandeze, găsi şi cumpăra obiecte de artizanat popular.

 

Centrul nordului Tailandei este Chang Mai. Fondat la sfârşitul secolului al 13-lea ca capitală a regatului independent Lang până recent acest oraş era o provincie mică şi liniştită. Acum însă el este în curs de dezvoltare rapidă, uneori chiar depăşind chiar şi Bankokul. Chang Mai a absorbit toate facilităţile unui oraş modern, cultura si arhitectura unică pentru această provincie. Situat într-o vale între munţi joşi, Chang Mai este înconjurat de ziduri puternice şi un şanţ de protecţie. Toate templele şi alte construcţii ale oraşului parcă poartă o imprimare a antichităţii, ceea ce îi dă un farmec deosebit. Chang Mai şi zonele vecine sunt locuite de numeroase triburi şi etnii, cu propria lor cultură, ne-influenţată simţitor de civilizaţie până în secolul 21. Cândva oraşul era numit „trandafirul nordului”, şi cu toate că din acele timpuri numeroase zgîrîie-nori s-au înălţat spre cer, separate de magistrale rapide, Chang Mai nu produce de loc impresia unui sac de beton. Oraşul vechi, în formă de pătrat cu latură de 2 km, este înconjurat de un şanţ vechi, umplut cu apă, pe malurile căruia s-au păstrat şi se reconstruiesc rămăşiţele fortificaţiilor de apărare istorice. În grădini înfloritoare se ascund vile construite din lemn, pe stradele liniştite se înalţă temple antice, iar restaurantele şi magazinele de suveniruri concurează între ele pentru atenţia vizitatorilor. Prin Chang Mai te poţi plimba zile întregi fără a avea cea mai mică senzaţie de plictiseală. Deservirea din hoteluri şi restaurante nu cedează celor mai bune localuri ale altor staţiuni din Tailanda, diferind favorabil de ele prin preţuri mai mici şi colorit autentic local.

 

Excursii - Programe

Prin colţurile exotice ale Pattaya

Compania de turism Solei-Turism vă prezintă un program nou prin Pattaya.

  • În decurs de 6 ore, veţi vizita cel mai renumit platou de vizionare, unde Dvs. vi se va deschide o vedere panoramică a acestui oraş balnear.
  • Doritorii pot vizita „muntele de rugăciuni” al budiştilor, unde vor auzi o povestire despre istoria acestei tradiţii religioase.
  • Oceanariumul îşi va deschide porţile în faţa Dvs., şi veţi vedea peşti exotici şi alţi locuitori care populează apele calde ale mărilor tropicale.
  • Vă aşteaptă vizitarea serpentariului şi fermei de creştere a şerpilor. În terariume şi cuşti veţi vedea reptile la întâlnire cu care spectatorii nepregătiţi înţepenesc de spaimă. Cobre regale gigantice, pitoni reticulari, şerpi veninoşi de mangrove – şi aceasta nu este nici pe aproape lista completă a locuitorilor serpentariului. În timpul spectacolului vrăjitorii de şerpi şi specialiştii de prins şerpi provoacă cobrele rapide şi şerpii săritori. Pe spectatori îi aşteptă scene impresionante de confruntare între om şi şarpe, atacuri periculoase. Aceasta este şi o oportunitate să faceţi cadre video şi foto unice. La ferma de şerpi se produc şi medicamente unice din organele şi ţesuturile şerpilor. – Lucrătorii muzeului de pietre preţioase vă vor relata despre tradiţiile şi tendinţele noi în gemologia Tailandei.

Ferma de crocodili şi parcul de pietre

O rezervaţie de frumuseţe uimitoare, creată de om, ce întruchipează într-un ansamblu unic de parc genuri de plante tropicale tăiate cu grijă în mod original cu pietre gigantice de forme bizare. Pe teritoriul parcului este o grădină zoologică mare, locuitori ai căreia sun struţi graţioşi, tigri, elefanţi, reni şi multe alte animale. Dar „stăpânii” acestei rezervaţii sunt crocodili de cele mai variate genuri şi specii. Veţi vedea spectacolul oferit de dresorul acestor reptile periculoase, la finalul căruia toţi doritorii vor avea posibilitatea unică să facă fotografii călare pe unul din ei.

Mini Siam

Vă aşteaptă un parc specific în aer liber, unde sunt colectate mostre de faimoase structuri arhitecturale ale lumii în miniatură. Făcând o plimbare pe cărările parcului, vă veţi simţi un uriaş care deschide oraşe şi ţări noi. Expoziţia se deschide cu monumentul apărătorilor Stalingradului - un fragment din memorialul din Volgograd. Nu departe de aceasta - o copie a Catedralei Sf. Vasile de pe Piaţa Roşie. Aici veţi găsi şi Turnul Eifel şi Catedrala din Keln şi copii ale capitalelor antice din Tailanda - Sukhotai şi Aiutthai, şi construcţii fantastice ale megapolisurilor moderne. Mini – Siam este deosebit de frumos pe timp de seară când se conectează iluminarea.
De asemenea vă aşteaptă o vizită la o fermă de reptile, unde puteţi vedea îmblânzirea unei cobrei, piton, lupta simultană a dresorului cu trei şerpi veninoşi. În serpentariu veţi avea posibilitatea să vă fotografiaţi cu şerpi vii! De asemenea puteţi cumpăra medicamente din medicina tradiţională tailandeză preparate din şerpi.

Grădină tropicală «Nong Nuch»

La douăzeci de kilometri de Pattaya, într-o vale frumoasă între munţi se află o gradină tropicală gigantică cu compoziţii frumoase de grădină – parc. Nong Nuch sau Parcul Orhideelor - este un teritoriu imens, transformat de mâinile grijulii a decoratorilor într-o gradină mereu înfloritoare. Sere de orhidee, cactuşi, o mini-grădină zoologică şi o colecţie de palmieri colectată din întreaga lume – este doar o mică parte din ceea ce veţi vedea pe teritoriul acestuia. În afară de aceasta, vă aşteaptă două spectacole, unul dintre care este folcloric, ce demonstrează cântece şi dansuri a diferitor etnii ale ţării, iar celălalt – este un spectacol de elefanţi dresaţi care joacă fotbal, pictează tablouri, fac masaj vizitatorilor.

Insula Lan
 
În doar 20 de minute o barcă rapidă vă va duce de la Pattaya la un grup de insule cu recife mici de corali în apele de lângă ţărm. Mare azurie, nisip alb, o varietate de distracţii acvatice (scuter, banană, paraşută) - toate acestea le puteţi găsi aici. În preţul programului călătoriei este inclus prânzul şi şezlonguri de plajă.
Restaurantul este situat chiar pe plajă, alături de toalete şi vestiare – într-un cuvânt, tot ceea ce este necesar pentru a face odihna confortabilă, plăcută şi de neuitat.

Templul - Parc Vat Yan

La 30 de km de Pattaya veţi vizita muntele Kau Ci Cian, unde se găseşte sculptura lui Budda şezând cu o înălţime de 160 metri acoperită cu plăci din aur adevărat. Muntele este înconjurat de un parc -  locul preferat de odihnă şi meditaţie a budiştilor. Acest loc se află sub patronajul familiei regale tailandeze şi se consideră făcător de minuni. La câţiva kilometri de acest munte este situată o minunată mănăstire - muzeu chinez Vat Iansangvararam, unde sunt expuse exemplare de nivel artistic înalt de sculptare din bronz de personaje reale şi mitice ale epicii chineze, sculpturi de luptători ale templului Shao Lin, înmărmuriţi demonstrând arte marţiale şi multe alte obiecte ce prezintă o valoare muzeală extraordinară. Această excursie este, fără îndoială, interesantă pentru toate persoanele interesate de budism şi cultură chineză.

Chantaburi

Călătoria în Chantaburi poate interesa nu numai iubitorii de natură exotică, dar, şi doritorii să afle mai multe despre budism, şi atitudinea tailandezilor faţă de acest cult. În provincia Chantaburi pe teritoriul complexului ne-finisat de temple, veţi vedea grote care au fost utilizate anterior de călugări pentru meditaţie. În prezent, proprietarii unici ai acestui complex sunt maimuţele sălbatice.
Veţi vizita un templu - muzeu budist Vat Khausukim, situat pe povârnişul muntelui Sukim. Aici sunt prezentate numeroase exponate ce relatează despre istoria ţării şi tradiţiile budismului. Un interes deosebit prezintă figurile de ceară ale celor mai veneraţi călugări tailandezi.
Oprindu-vă în delfinariu, veţi putea să cunoaşteţi mai îndeaproape aceste mamifere remarcabile. În parcul naţional Phliu vă veţi scălda într-un lac de munte şi veţi sta sub jeturile unei cascade mari. În afară de aceasta în lacurile de cascadă înoată o mulţime de crapi. Lângă cascadă sunt două pagode – cede – Alongkon şi o pagodă de 3 metri în formă de piramidă. Acesta este un loc de frumuseţe rară, care va rămâne în memoria Dvs. un timp îndelungat.
În drum acasă, veţi vizita piaţa de fructe, unde puteţi descoperi lumea necunoscută şi foarte delicioasă a fructelor tailandeze.

Dream World
 
Disneylandul asiatic. În acest loc toate visele din copilărie devin realitate. Aici vă puteţi relaxa la nesfârşit în parcul de distracţii şi să întâlniţi personajele dumneavoastră preferate din desene animate, care se plimbă liniştit pe aleele parcului. Puteţi merge în viteză cu zvâcniri de inimă pe „montagne russe”, intra în casa gigantului şi cât acesta este absent, să şedeţi în balansoarul său uriaş sau să vă urcaţi în pantoful lui, şi să navigaţi în viteză pe râul rapid al „Marelui Canion” sau să coborâţi în viteză cu o barcă gigantică într-un lac artificial cu o explozie adevărată de stropi de apă. Iar făcând o plimbare în cabina telefericului, puteţi privi această lume de poveste înfloritoare de la înălţimea zborului.

Safari

Pe teritoriul grădinii zoologice veţi vedea un spectacol interesant cu urangutani, urşi polari, delfini, moruni, pisici de mare şi un spectacol teatral cu participarea cascadorilor. Aceasta este o oportunitate rară de a face fotografii exotice în parcul tropical veşnic verde. După un prânz delicios vă aşteaptă un safari - parc. Din fereastra autocarului cu aer condiţionat, veţi putea urmări liber cum se plimbă zebre, girafe, rinoceri, urşi, lei, tigri şi multe alte animale. Pe teritoriul parcului este strict interzis să deschideţi fereastra sau uşa autocarului, să hrăniţi animale.

Pattaya de seară
 
Pe timp de seară vă puteţi cufunda în atmosfera alegerii libere şi distracţiilor fără griji. Un spectacol original de o oră pentru adulţi. Este interzis de fotografiat sau filmat. După spectacolul exotic va aşteaptă cina la unul din cele patru hoteluri renumite mondial HARD ROCK HOTELS. Fanilor de rock le va fi interesant să vadă lucrurile şi instrumentele idolilor de aproape. În magazinul de firma veţi putea cumpăra îmbrăcăminte şi accesorii stilate de marcă HARD ROCK. O veselie deosebită şi spirit de basm pot fi simţite când vă cufundaţi în spuma moale şi uşoară de pe platoul de dans în compania DJ-ului.

Kwai Exotic
 
Călătoria pe râul Kwai de mulţi ani rămâne turul cel mai bun şi cel mai popular în Tailanda. Acesta permite nu numai să faceţi cunoştinţă mai îndeaproape cu natura şi oamenii din Tailanda, dar şi să vă îmbunătăţiţi sănătatea cu masaj natural de cascadă şi băi contrast cu radon, ce sunt deosebit de utile pentru reumatism şi alte disfuncţii ale aparatului locomotor. Anume această excursie pe râul Kwai vă va lăsa în memorie cele mai frumoase amintiri despre vizita în Tailanda - ţara zâmbetelor.

Programul Turului

Programul Turului

Ziua 1
Aproximativ la ora 5 dimineaţa (ora poate varia în dependenţă de hotel, verificaţi din timp cu ghidul) plecare din Pattaya. Nu uitaţi să luaţi de la hotel micul dejun ambalat într-o cutie. După o oprire pentru micul dejun, vizitaţi o plantaţie de cocos şi casa unui fermier tailandez, apoi mergem la piaţa plutitoare Damnom Saduak - plimbări cu barca pe canale. Vizitarea Centrului pentru producţia de mobilă fabricată manual, aflată sub patronajul regelui însuşi. Prânz. Ultima călătorie – la rezervaţia naţională Saiok. Cazarea în hotelul plutitor, scăldat în cascada Sayok Yai, bodyrafting. Cină romantică.
Ziua 2
Trezire la ora 7.30. Dejun în hotel. Deplasare la izvoarele fierbinţi de radon Hin Dat, descoperite de japonezi în timpul celui de–al doilea război mondial. Urmează scăldatul în băi şi în râul ce curge în apropiere, primim o încărcare de sănătate.
Apoi, vizităm prăvălia vraciului local, care pregăteşte leacurile sale din plante locale. Tot acolo vom viziona o plantaţie de ananaşi. Pe drumul înapoi facem o oprire la cascada Saiok Noi, unde facem fotografii pentru amintiri. Pe drum este posibil să întâlnim maimuţe sălbatice. Apoi, vom merge într-un sat cu elefanţi, unde în condiţii aproape naturale trăiesc şi lucrează aproximativ 40 de elefanţi. Veţi vedea un spectacol unde participă elefanţi mici. Pentru o plată adăugătoare (500 baţi) – o plimbare pe elefant prin junglă şi prin râu. Prânz şi vizată la peşterile lui Budda, unde doritorii pot efectua ritualuri budiste şi obţine o predicţie pentru viitor. Întoarcere la Pattaya în jurul ore 21.00.
FORMA DE ÎMBRĂCĂMINTE:
luaţi obiecte de igienă personală, costume de baie, încălţăminte confortabilă de orice tip, haine de schimb, ceva călduros, deoarece în autocar şi pe râu uneori este răcoare.
PREŢUL TURULUI INCLUDE:
• cazare la hotel (la alegere: o cameră pe apă, sau un bungalo pe mal),
• masa: prânz şi cină în prima zi de excursie,
• locuri într-un autocar confortabil,
• plimbare cu bărci cu motor pe piaţa plutitoare
• ghid vorbitor de limbă rusă pe tot parcursul,
• toate biletele de intrare pe parcurs,
PREŢUL TURULUI NU INCLUDE:
• băuturi alcoolice în restaurante şi în hotel,
• plimbarea pe elefanţi (500 baţi de persoană).

Ziua 1
Plecare din hotelul din Pattaya, în jurul orei 5 dimineaţa cu un autocar confortabil (precizaţi ora de plecare la ghid). Prima oprire - micul dejun într-o cafenea lângă Bankok. Apoi, vizitaţi o plantaţie de colos, precum şi căsuţa unui fermier tailandez. Apoi, vă aşteaptă piaţa plutitoare Damnon Saduak, unde veţi face o plimbare pe faimoasele bărci tailandeze „cu coadă” pe canalele artificiale ale provinciei Ratchaburi. Punctul următor al călătoriei noastre – fabrică regală de producere a mobilei din tic fabricată manual. Un prânz delicios din bucate de bucătărie tailandeză vă aşteaptă în timpul plimbării cu pluta pe râul Kwai. Apoi, vizita peşterii carstice Khao Pun în cadrul unei mănăstiri budiste ce conduce spre satul de elefanţi, unde toţi doritorii pot să facă o plimbare pe elefanţi prin junglă şi pe râu, şi de asemenea să vizioneze un spectacol interesant cu participarea elefanţilor mici. La sfârşitul primei zile – cazarea într-un hotel confortabil. Veţi avea timp să vă pregătiţi pentru o cină romantică cu muzică uşoară, dansuri sub cerul plin de stele şi sunete misterioase ale junglei.
Ziua 2
Trezirea la ora 7.30. Dejun în hotel. Deplasare spre izvoarele fierbinţi de radon Hin Dat, descoperite de japonezi în timpul celui de–al doilea război mondial. Apoi, veţi putea vizita prăvălia vraciului local, care îşi pregăteşte cu iscusinţă leacurile sale din plant

 


Leogrand Hotel & Convention Center, 4*
Chi?in?u, Moldova

143 camere, dintre care: Standard Room (Single sau Double) - 117; Corner Room - 10; Standard Apartment - 2; Junior Suite - 4; Deluxe Apartment - 8; Deluxe Suite - 2; Presidential Suite - 1. Camere pentru persoane cu dizabilit??i - 1. ...

  Club Royal Park, 5*
Chi?in?u, Moldova

20 camere, dintre care: Standard – 4; Junior suite (pat king size) - 4; Junior suite (dou? paturi) - 1; Lux (pat king size + jacuzzi) - 6; Lux (dou? paturi + jacuzzi) - 4; Presidental Apartment - 1. ...

  Nobil Luxury Boutique Hotel, 5*
Chi?in?u, Moldova

27 de camere, dintre care: Single Room ; Double Room; Deluxe Double Room; Junior Suite; Executive Suite; Ambassador Suite; Honeymoon Suite; Winter Garden Suite; Executive Apartment; Presidential Suite; ...

 

Meteo

Azi: 13...15°C
Miine: 9...11°C

www.gismeteo.ru  

Cursul valutar

EUR 20.4718
USD 18.6218
RUB 0.3291
UAH 0.7958
RON 4.6289

Agentiilor de turizm Regulie de utilizare Copyright © 2015 Solei.md Design and development by Diginet